Nieuws voor vrijwilligers – juni 2020

De nieuwsbrief van februari stond nog vol plannen voor het jaar 2020, en toen kwam het Coronavirus en zag de wereld er ineens anders uit. Ook het theehuis ging dicht!

Gelukkig zijn alle regelingen inmiddels wat versoepeld, mag de horeca haar deuren weer openen en is afgelopen zondag ook het theehuis weer geopend.

Een aantal van jullie heeft aangeven nog niet inzetbaar te zijn, en dat is natuurlijk je goed recht. Wel is daarom besloten om alleen op zondag open te gaan.

Hier onder vind je het verslag van Jeanet en Thea A. van 7 juni j.l.

We zijn weer open! Natuurlijk met de RIVM maatregelen. Helaas konden we het terras niet openen omdat er regelmatig buien waren. Onze vast gast, dhr. Zandbergen, was ook weer erg blij dat we weer open waren. Deze middag 6 gasten mogen ontvangen, daar zijn we erg blij mee! In de handleiding zit voorin een uitdraai van de mail met hygiëne maatregelen. Willen jullie de thermostaat handmatig aan en uit zetten. Het was een fijne middag!


Het is inderdaad fijn dat we OPEN zijn! Zondagmiddag waren er ook gasten die vertelden hoe moeilijk de afgelopen periode voor hen is geweest. Vooral voor hen die de afgelopen weken afscheid moesten nemen van een dierbare. Ook daar zijn de coronamaatregelen erg ingrijpend geweest. Keuzes moeten maken wie bij de uitvaart mocht zijn of niet (er mochten max 30 aanwezigen zijn), uitvaartverzorgers die alleen telefonisch de regie hadden. En vooral geen troostende armen, geen gemeende handdruk, afstand moest er blijven. Voor ons aller gezondheid, ons aller bestwil. Maar erg verdrietig!

Dat een luisterend oor juist nu zo belangrijk is, heeft ons er toe bewogen het theehuis op een ander moment in de week extra te open voor een lotgenoten contact over dit onderwerp. Natuurlijk weten we niet of hier belangstelling voor is, maar aanbieden kan altijd. Er is een persbericht gemaakt en dit wordt aangeboden aan de Asser Courant, aan Vaart Welzijn en aan verschillende uitvaartverzorgers.

Een kleine groep betrokkenen is welkom! Zodra er meer belangstellenden zijn, kunnen we meer avond of middagbijeenkomsten houden.

Er is altijd iemand van ons aanwezig om te luisteren, eventueel wat vragen te stellen en aan het begin bezoekers te vragen voor wie ze komen, en om iets meer over hem of haar te vertellen. De bijeenkomst duurt 1,5-2 uur, de kosten zijn alleen de koffie of thee die wordt gedronken. Hier onder vind je het PERSBERICHT:


Bijeenkomst lotgenoten ‘uitvaart in Coronatijd”.

Afscheid nemen van een dierbare is de laatste tijd, door ingrijpende maatregelen van het RIVM, een moeizaam gebeuren geworden. Sinds 16 maart j.l. geldt dat uitvaart-, afscheidsdiensten en condoleances alleen doorgang konden vinden, mits het aantal personen minder dan 30 zou bedragen en er onderling 1,5 meter afstand kon worden genomen.

Ook was er het advies om geen handen te schudden en zo mogelijk afstand te bewaren. Een uitvaartverzorger heeft het ‘regelgesprek’ in veel gevallen geregeld via de telefoon of andere moderne communicatiemogelijkheden.

Afscheid nemen van je dierbare is zonder het Corona al een hele opgave, mét bovenstaande consequenties voelt het in veel gevallen als een grote leegte. Het gemis van troostende armen om je heen, de keuzes die gemaakt moeten worden wie er wel of niet mocht komen, de loyaliteit aan de overledene die beter had verdiend. Alles met elkaar maakt dat het verdriet en misschien ook boosheid en verontwaardiging, niet zomaar verdwijnt. Het rouwen kan stagneren en leiden tot zwaarmoedigheid.

Herkent u zich in het bovenstaande verhaal, en wilt u uw ervaring delen met anderen, dan bent u welkom in theehuis de Boskamp op donderdagavond 25 juni om 19.30 uur.

Er is ruimte voor een aantal personen. Bij een grote opgave zullen meer avonden of middagen worden georganiseerd. Opgave is wel verplicht. U kunt bellen of mailen voor informatie of aanmelding naar pdekruijf@home.nl met vermelding van: opgave bijeenkomst theehuis of bellen naar 06.23546777. Er zijn geen kosten aan verbonden, alleen voor een kopje koffie/thee vragen we een kleine bijdrage.


Nieuws van onze vrijwilligers:

Met Anneke F. gaat het inmiddels wat beter. Na een lang revalidatieperiode met nog een flinke griep aan het eind, is ze er weer. Met mate natuurlijk.

En Ineke Koning schreef op 30 mei j.l.” Gisteren is Dirk via een spoedopname opgenomen in Verpleeghuis De Hullen in Roden. Het ging steeds slechter met hem, maar afgelopen dinsdag kreeg hij ook nog een TIA. Ik ben bedroefd en doodmoe.”

Lieve Ineke wij wensen je in deze verwarrende en moeilijke periode toch lichtpuntjes toe.

Voor jullie allen een vriendelijke en warme groet van Petra en Jeanet. Blijf gezond en hou moed! Er komen betere tijden.


Volg ons ook op facebook: https://www.facebook.com/theehuisdeboskamp/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.