Nieuwsbrief nr. 10 – december 2018

Terugblik 2018

Het theehuis draait inmiddels ruim twee jaar. We kunnen terugkijken op een succesvolle periode. Bezoekers weten ons steeds beter te vinden, er is sprake van een vaste groep gasten die het theehuis aandoet tijdens een bezoek aan de begraafplaats.

Toch kan 2018 worden bestempeld als een rustig jaar. De openingstijden van het theehuis zijn gelijk gebleven aan 2017 en wel op zaterdag en zondag van 13.00-16.00 uur. Het aantal gasten die het theehuis hebben bezocht:

2016- 318
2017- 449
2018 (tot eind november) 275.

Opvallend is dat er zomers meer bezoekers komen. Het terras bij het theehuis is uitnodigend. Blijkbaar is de drempel om zomaar binnen te lopen voor velen te groot. Met creatieve oplossingen wordt geprobeerd hier verandering in te brengen.

Financieel overzicht

De penningmeester kreeg complimenten voor de wijze waarop inzicht in de cijfers werd verschaft. We kunnen vaststellen dat het theehuis financieel gezond is.

De gemeente Assen heeft gezorgd voor een bewegwijzering op de rotonde.

Daarnaast zijn er 2 stoepborden aangeschaft. Zij geven aan, bij het theehuis en bij het columbarium, dat het theehuis OPEN is.

Troostwandelingen

Ook dit jaar werden er op de eerste zondag van de maand troostwandelingen gehouden. Deze wandelingen worden begeleid door Edith Potjer en Jeanet Plieger. De wandelingen beginnen en eindigen bij theehuis. Daar is ook gelegenheid om met elkaar een kop koffie of thee te drinken.

Onverwachte bezoekers

Tijdens de zomerperiode werd ontdekt dat er op de zolder van het theehuis restanten lagen van een hoornaarsnest. De vreemde lucht gaf aan dat er iets niet pluis was. Via de gemeente Assen werd een ongediertebestrijder opgeroepen die het klusje snel klaarde.

Alom Gedenken 2018

Tijdens het Alom Gedenken op zondag 28 oktober werd het theehuis druk bezocht. Bij het kraampje buiten vonden er bijzondere ontmoetingen plaats en werd er warme koffie en thee geschonken.

Daarnaast was het theehuis een ontmoetingsplaats voor musici en dichters. Vele bezoekers keken om het hoekje en namen de nieuwe flyer mee.

Verdere wetenswaardigheden

  • Het afgelopen jaar heeft theehuis de Boskamp een bedrag van € 244,08 ontvangen van de RABO clubkas Campagne.
  • Op dit moment zijn we met 23 vrijwilligers waar we een beroep op kunnen doen. Er zijn het afgelopen jaar enkele gastvrouwen gestopt.
  • Nieuwe flyer: Bureau DRP heeft een opzet gemaakt voor een flyer. Deze flyers worden verspreid onder uitvaartverzorgers, steenhouwerijen, huisartsen en in kerken. In 2019 staat de PR van het theehuis hoog op de agenda.
  • Marga Komen-Huizer is sinds het prille begin van het theehuis betrokken geweest bij het theehuis. Ze heeft vol overgave het secretariaat beheert. Door drukke werkzaamheden elders heeft ze helaas moeten bedanken als bestuurslid. Bernadette Nauta heeft het secretariaat inmiddels overgenomen.

Aan vrijwilligers, bestuur, sponsors, vrienden, belangstellenden

UITNODIGING EINDEJAARS BIJEENKOMST

Tijd: Donderdag 20 DECEMBER van 16.30 – 18.00 uur

Plaats: Theehuis de Boskamp (begraafplaats de Boskamp tegenover de vijver)

Wij zorgen voor een feestelijk hapje en drankje en kijken uit naar uw aanwezigheid.


Bestuur en vrijwilligers van Theehuis de Boskamp wensen u een goed, gezond en hoopvol 2019 toe.


STICHTING THEEHUIS DE BOSKAMP

info@theehuisdeboskamp.nl • www.theehuisdeboskamp.nl
KvK: 55965059 • bank: NL37 RABO 0172 0744 79
RSIN 8519 24 992

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.