Nieuwsbrief nr. 12 – december 2020

2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van Corona. Wat heeft het virus veel aangericht in menig persoonlijk leven, in het intensieve werk in de zorg, maar ook in de maatregelen om het zo weinig mogelijk te verspreiden.

Ook voor het theehuis heeft het consequenties gehad. Tijdens de eerste golf zijn we een aantal weken gesloten geweest.

Toen de horeca haar deuren mocht openen, zijn wij gevolgd alleen op de zondag. Voor een aantal vrijwilligers was het toch te riskant om naar het theehuis te komen. Helaas werd in oktober landelijk opnieuw besloten de horeca te sluiten. Ook toen gingen de deuren weer op slot.

Vooral voor onze vaste gasten die toch al niet zoveel mogelijkheden hadden om ergens heen te gaan, was die keuze verdrietig. Toch was iedereen er van overtuigd dat het noodzakelijk was. De laatste cijfers laten zien dat het virus nu ook in het noorden is verspreid.

Toch zijn er het afgelopen jaar een aantal activiteiten geweest die de moeite zijn om te vermelden.

Alom Gedenken 25 oktober

Ook het Alom Gedenken was dit jaar anders. Een online programma kon worden bekeken waarin Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning haar betrokkenheid deelde, de dansgroep Tessa de Wilde meewerkte evenals het Evangelisatie koor, Marnix Onrust en Berta van der Kolk. Er werd een kinderverhaal vertelde en een gedicht gelezen. Ook werd er foto´s getoond van overleden familie en vrienden. Het thema was: Als vlinders konden spreken. Op de website www.alom-gedenken.nl kan het programma nog worden bekeken.

Verdere wetenswaardigheden

  • Het afgelopen jaar heeft theehuis de Boskamp een bedrag van € 393,23 ontvangen van de RABO clubkas Campagne.
  • Op dit moment zijn we met 18 vrijwilligers waar we een beroep op kunnen doen. Evelien Spiegelaar en Antonia Schürhoff zijn erbij gekomen en hopen in het nieuwe jaar mee te draaien.
  • In het landelijk blad: De Begraafplaats, dat als doelgroep besturen en medewerkers van begraafplaatsen en crematoria heeft, stond onlangs een artikel over gastvrijheid in theehuizen. De vraag was of het haalbaar en de moeite waard is om een cafe of theehuis te openen op een begraafplaats. Het antwoord van ons was: ‘Het is absoluut de moeite waard, maar je hebt een lange adem nodig, veel enthousiasme en een fijn team mensen die mee willen doen. Werk samen met anderen in de branche, uitvaartverzorgers, steenhouwerijen en natuurlijk de beheerder van de begraafplaats. Een goede penningmeester en een energieke coördinator vrijwilligers zijn goud waard. Wij hebben ze!’

Nieuwe vloer in het theehuis.

Wegens permanent vocht onder het theehuis bleek de laatste maanden dat de laminaatvloer steeds meer schade liet zien. In overleg met de gemeente Assen werd na veel onderzoek, besloten een andere vloer aan te schaffen. Uiteindelijk is deze uitgezocht en wordt in de eerste week van januari 2021 gelegd. In dit geval heeft de Coronapauze toch een beetje een voordeel opgeleverd. Extra sluiting was nu niet nodig. Afgelopen week heeft het bestuur samen met Jan het gehele interieur tijdelijk verhuisd naar een tijdelijk verblijf in Hooghalen.

We hopen dat we straks met de nieuwe vloer weer een goede herstart kunnen maken.

Het blijft een prachtige plek op begraafplaats de Boskamp. Zodra de horeca in 2021 weer groen licht krijgt, gaan wij als theehuis ook weer open. En hopelijk nu voor een langere tijd dan het afgelopen jaar.

We kijken er naar uit, jullie weer te zien en spreken. Onze plannen te verwezenlijken die afgelopen jaar op de agenda stonden. En weer een gastvrij verblijf te kunnen zijn voor vele bezoekers van begraafplaats de Boskamp. Tot zolang: Blijf gezond en houdt hoop en moed!


Het bestuur en de vrijwilligers van Theehuis de Boskamp wensen u fijne kerstdagen en een goed, gezond en hoopvol 2021 toe.


STICHTING THEEHUIS DE BOSKAMP
secretaris@theehuisdeboskamp.nl • www.theehuisdeboskamp.nl
KvK: 55965059 • bank: NL37 RABO 0172 0744 79
RSIN 8519 24 992

Volg ons ook op facebook https://www.facebook.com/theehuisdeboskamp/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.