Nieuwsbrief nr. 13 – juli 2021

Midden in het jaar 2021 ontvangt u een nieuwe editie van deze nieuwsbrief.
Na een lange tijd van sluiting is theehuis de Boskamp eindelijk weer OPEN.

Op zondag 10 mei j.l. (moederdag) hebben we bekertjes koffie en thee buiten aangeboden met een zomerse traktatie.
De vele bezoekers op de begraafplaats hadden alleen andere plannen. Toch waren bezoekers die wel een taartje namen aangenaam verrast. En vertelden blij te zijn als het theehuis weer open zou gaan. Bemoedigende woorden.

Een aantal weken later, op zondag 13 juni ging het theehuis volledig open. Op 10 juni werd een interview gehouden op Radio Assen om hier aandacht voor te vragen.
Gelukkig hebben onze vaste gasten ons weer weten te vinden. Maar ook andere bezoekers zijn blij dat het theehuis open is. Ook voor onze vrijwilligers voelt het weer vertrouwd. Het is een stille tijd geweest voor velen. Met weinig sociale contacten. Betrokkenheid moet opnieuw weer opgebouwd worden. Het is weer wennen.

WETENSWAARDIGHEDEN
Het theehuis heeft een nieuwe plavuizen vloer gekregen. De laminaatvloer die bij de verbouw werd gelegd vertoonde na verloop van tijd lelijke plekken. Waarschijnlijk van vocht onder het gebouw. De gemeente Assen heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen en de nieuwe vloer laten leggen. Het bestuur heeft de tijdelijke verhuizing geregeld. Alles moest verwijderd worden en nadien weer ingericht. Het is erg mooi en vooral praktisch geworden.

Op dit moment zijn we met 17 vrijwilligers waar we een beroep op kunnen doen. Ineke van der Kuijl is gestopt. Vanaf het begin heeft ze met veel plezier meegedaan. Ze schreef: “De jaren van het theehuis blijven voor mij mooie jaren.”

Hanneke Nienhuis en Pieter Veenstra hebben zich bij ons hebben aangesloten.
Van harte welkom!
We zijn erg blij met jullie komst en wensen jullie een bijzonder mooie en inspirerende tijd toe in het theehuis.

Olga van Kampen is vanaf de oprichting van stichting theehuis de Boskamp in 2012 bestuurslid. Ook zij heeft aangegeven dit te willen beëindigen. Olga heeft zich grotendeels bezig gehouden met contacten binnen de gemeente Assen mbt de vloer en heeft haar sporen verdiend met de inrichting van het theehuis.
We zijn op zoek naar een ander bestuurslid.

In het najaar, als de zorgelijke ontwikkelingen omtrent het Deltavirus weer op zijn retour is en we weer verder kunnen kijken en afspraken maken, organiseren we een gezamenlijke vergadering van bestuur en vrijwilligers. Ook themabijeenkomsten staan op het programma.

Het Alom Gedenken wordt op 31 oktober 2021 gehouden. Ook in een andere setting dan gebruikelijk. Er is gekozen voor een online programma. Te bekijken via de website www.alom-gedenken.nl en op de avond zelf is er een aangegeven looproute over de sfeervol verlichte begraafplaats met gedichten en muziek. Dit laatste onder voorbehoud natuurlijk. Het theehuis speelt een belangrijke rol in het Alom Gedenken.

Betalen in het theehuis
Omdat er nog maar weinig mensen munten en papieren geld bij zich dragen en omdat het theehuis geen pinautomaat heeft, heeft onze penningmeester het volgende voorgesteld. Met een QR Scan op je telefoon lukt het om direct geld over te maken naar de rekening van het theehuis. Geld op een later moment overmaken kan ook. Het rekeningnummer staat op de bordjes die in het theehuis aanwezig zijn (zie foto).

Omdat we als theehuis grotendeels afhankelijk zijn van giften, donateurs en sponsors blijven we op zoek mensen die het theehuis een warm hart toe dragen en willen bijdragen. Hoe? Kijk op onze website!


STICHTING THEEHUIS DE BOSKAMP
secretaris@theehuisdeboskamp.nl • www.theehuisdeboskamp.nl
KvK: 55965059 • bank: NL37 RABO 0172 0744 79
RSIN 8519 24 992

Volg ons ook op facebook https://www.facebook.com/theehuisdeboskamp/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.