Nieuwsbrief nr. 14 – december 2021

Waar we deze zomer nog dachten het coronavirus achter ons gelaten te hebben, zitten we momenteel weer volop in de beperkingen. De oorzaak: een nieuwe besmettelijke coronavariant met de mooie naam Omikron. Dat is ook het enige wat er mooi aan is.

Ook het theehuis heeft haar deuren daarom weer moeten sluiten. De kerstboom was net uitnodigend opgezet, het rooster ingevuld, zelfs met 2de kerstdag zou het theehuis OPEN  zijn. Tot nadere berichtgeving blijft ze helaas gesloten!

Tijdens de zomer heeft u een nieuwsbrief ontvangen. Toch wil ik u aan het einde 2021 graag op de hoogte brengen van enkele activiteiten en wetenswaardigheden die het afgelopen half jaar hebben plaatsgevonden.

WETENSWAARDIGHEDEN
De afgelopen zomer/herfst zijn er enkele groepen mensen geweest (20-30 pers.) die gebruik hebben gemaakt van het theehuis. Een familie kwam uit Amsterdam een graf bezoeken, een andere familie hield in klein comité een nazit na de crematie van hun moeder. En een familie vierde de geboortedag van hun overleden dochtertje. Een ruime gift werd ons geschonken, waar we erg blij mee zijn. Het laat zien dat het theehuis voor velen van grote betekenis is.

Alom Gedenken 2021

Op 31 oktober werd de 12de editie gehouden van het Alom Gedenken. Het was een vooral erg natte bijeenkomst. Om 19.00 uur precies viel er ongelooflijk veel water uit de lucht. Gelukkig was besloten het programma in de Berkenzaal van het crematorium te houden. Toch waren er, ondanks beperkingen (QR-code) en een slechte weersvoorspelling ruim 400 bezoekers aanwezig.

Een film over het Alom Gedenken en foto’s zijn te zien op www.alom-gedenken.nl. In het theehuis, waar het goed schuilen was speelde en zong Willem Rumahloine.

Tijdens het programma met als titel: ‘Tijdstroom’ kwam Hennie Enting-Kuper aan het woord. Zij is streektaolambassadeur bij de Gemeente Assen bij het ‘Huus van de Taol’. Ze schreef het volgende gedicht van Marinus van den Berg wat ze had ‘umzet naor het Drents’.

Mörgen mis ik je.
Ie met wel ik leefde.
Ie met wel ik dielde lief en leed.
Je mis ik vandaag en mörgen.
Je mis ik in de tied die ankomp.
Je mis ik niet minder maor meer.
Ie met wel ik leefde.
Ie met wel ik dielde.
Ie bent er in mien gemis.
Je wil ik nog melden
Je wil ik nog um raod vraogen.
Je wil ik nog zeggen Wussen ie ’t al?
He’j ’t al heurd?

Wel as mij vrag: “Hoe lang is ‘t non leden?”
mak mij in toezel
hold mij òf um te vúlen um te zeggen da’k je mis
ik mis je, mörgen.

RABO clubactie
Het theehuis deed afgelopen jaar weer mee met de RABO clubactie. Er waren 25 stemmers (minder helaas dan andere jaren) maar we ontvingen toch wel € 253,21. We kunnen het goed gebruiken!

Hek bij begraafplaats
Onlangs is er een hek geplaatst bij de ingang van de begraafplaats van de Boskamp. In de avond wordt het hek gesloten en ook tijdens begrafenissen. In het witte huis vooraan bij de begraafplaats zal een receptie komen. Vooral prettig voor mensen die vragen hebben over de begraafplaats.

HEEL GRAAG TOT IN HET NIEUWE JAAR


STICHTING THEEHUIS DE BOSKAMP
secretaris@theehuisdeboskamp.nl • www.theehuisdeboskamp.nl
KvK: 55965059 • bank: NL37 RABO 0172 0744 79
RSIN 8519 24 992

Volg ons ook op facebook https://www.facebook.com/theehuisdeboskamp/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.