Nieuwsbrief nr. 15 – mei 2022

OPEN!

Vanaf 6 februari heeft het theehuis haar deuren weer geopend voor gasten. Hoog tijd om een nieuwsbrief te schrijven. In het begin was het nog wat wennen en afwachtend, zou het echt zo zijn dat we open konden blijven? Gelukkig lijkt het er wel op.

Onze gasten weten het theehuis gelukkig weer te vinden. Gisteren hebben we bestuursvergadering gehad, enkele punten deel ik graag met jullie.

WHATSAPP

Er is een groepsapp gemaakt door Jeanet voor onze vrijwilligers. Op deze wijze kan er snel contact worden opgenomen en berichten gedeeld.

WELKOM

aan Giny Wieks, zij heeft aangegeven mee te willen draaien als gastvrouw. Thea Timmer heeft aangegeven om te willen stoppen. Thea is vanaf het begin betrokken bij het theehuis. Toen we in 2011 in het WZA de eerste vrijwilligers begroetten, heeft zij, als rouwtherapeute, ondersteuning geboden en geholpen om het theehuis op te zetten. Heel hartelijk dank Thea hiervoor. En je weet het, je bent altijd welkom in het theehuis.

ONDERSCHEIDING VOOR MARGA KOMEN-DAMEN

Op 27 april jl. kreeg Marga een koninklijke onderscheiding van burgemeester Marco Out. Zij kreeg dit o.a. door haar werk als secretaris van het theehuis. In de aanbevelingsbrief heb ik geschreven: In 2010 heb ik Marga voor het eerst ontmoet tijdens een bijeenkomst van het CDA in het Gemeentehuis van Assen. Mijn droom, om een theehuis op de begraafplaats in Assen te verwezenlijken, werd door haar opgepakt en geconcretiseerd.

Ik was verrast door haar doortastendheid.

Binnen een aantal weken werd door haar een serieus plan geïntroduceerd en een groep mensen bij elkaar geroepen. Op een later tijdstip hebben deze 4 mensen, waar Marga deel van uitmaakte, zich verenigd in Stichting Theehuis de Boskamp.

Op 30 augustus 2012 werden de statuten getekend bij notaris mr. Jan F. Hendrik de Jong Posthumus, notaris te Assen. De opening werd, na een lange weg van vergaderen en overleg met diverse instanties, gehouden op 5 oktober 2016. Van harte gefeliciteerd Marga!

 

WESPEN

Straks zijn ze er helaas waarschijnlijk weer. Mocht je tijdens je dienst een aantal wespen zien, dan mag je dit melden (op persoonlijke titel) bij de gemeente. Meldt dan dat je als bezoeker van het theehuis een wespennest hebt ontdekt, dit wordt dan verwijderd.

RABO clubactie

Het theehuis doet ook in 2022 weer mee met de RABO clubactie. We hopen op veel stemmen. We kunnen de opbrengst erg goed gebruiken.

HEK bij begraafplaats

Het hek bij de ingang van de begraafplaats van de Boskamp is inmiddels in gebruik. In de avond wordt het hek gesloten en ook tijdens begrafenissen. In het witte huis vooraan bij de begraafplaats zal een receptie komen. Vooral prettig voor mensen die vragen hebben over de begraafplaats.

WELKOM BIJ ONZE HIGH TEA

Een eindejaarbijeenkomst vorig jaar werd niet gehouden i.v.m. de coronamaatregelen. Al snel kwam het idee om een High Tea te houden.

En die komt er: op ZATERDAG 18 juni vanaf 15.30 uur ben je van HARTE welkom in het theehuis.

Het zou erg fijn zijn als je zelf wat hapjes zoet/of hartig mee zou willen nemen. We zijn ongeveer met 24 personen. Op deze wijze hebben we een verrassende High Tea voor weinig budget. Het bestuur zorgt voor koffie/thee en wijn.

Wil je mij, Petra, een berichtje sturen of je komt en eventueel of je iets zoets of hartigs meeneemt? Het mag van alles zijn zoals cakejes, sandwiches, scones, saucijzen- of kaasbroodjes of koekjes. pdekruijf@home.nl of 06.23546777.

De uitnodiging betreft onze gastvrouwen en gastheer, Martin (website), Arnold (klusjesman), het bestuur van Theehuis de Boskamp en Lars Jonkman van de gemeente Assen.

Heel graag tot de 18de juni in theehuis de Boskamp.


STICHTING THEEHUIS DE BOSKAMP
secretaris@theehuisdeboskamp.nl • www.theehuisdeboskamp.nl
KvK: 55965059 • bank: NL37 RABO 0172 0744 79
RSIN 8519 24 992

Volg ons ook op facebook https://www.facebook.com/theehuisdeboskamp/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.