Nieuwsbrief nr. 8 – december 2016

Aan het einde van het jaar 2016 wil ik met u terug kijken naar een bewogen en mooi jaar. Na zes jaar vergaderingen, overleggen, het werven van fondsen, try-outs en het bijeenbrengen van vrijwilligers, heeft Theehuis de Boskamp het afgelopen jaar haar deuren
geopend.

In de vorige nieuwsbrief, in juni van dit jaar, liet ik u weten dat de renovatie van het oude gebouw voorspoedig verliep. Op 13 juli jl. was er het moment van de sleuteloverdracht. De gemeente Assen vertrouwde het gebouw toe aan Stichting Theehuis de Boskamp.
Tijdens het 2 de weekend van augustus stonden “onze” vrijwilligers klaar om de eerste gasten welkom te heten.

Het Theehuis heeft door de lichte meubels en de warme kleuren een goede uitstraling. De boekenkast, geschonken door Achaat uitvaartverzorging, laat een pracht aan boeken, gedichtenbundels en tijdschriften zien. Vele bezoekers vonden hun weg al naar het
Theehuis. Ze waren, in de meeste gevallen, vol lof over de plek, het nieuwe toilet en de aandacht van onze gastvrouwen.

Op 7 oktober 2016 vond de officiële opening plaats van het Theehuis. De openingshandeling -het doorknippen van een lint-, vond plaats door wethouder Ruud Wiersema die aangaf dat de gemeente het initiatief van harte ondersteunt en het Theehuis een meerwaarde is voor
zowel de inwoners van Assen en omstreken, als de bezoekers van de begraafplaats.

Theehuis op De Boskamp officieel geopend.

Er waren veel genodigden bij de opening en de sfeer was gezellig en goed. Dat er op een begraafplaats ook iets kon worden gevierd, was voor een aantal mensen een nieuwe ervaring.

Het Theehuis is ieder weekend geopend van 11.00- 16.00uur. Momenteel zijn 22 gastvrouwen en twee coördinatoren verbonden aan het Theehuis. Tijdens het “Alom Gedenken” op 30 oktober zochten velen het Theehuis op. Wil Dolsma, Thea Timmer en Wies Meijer presenteerden daar hun flyer over verlies en rouw. De ruimte van het Theehuis biedt mogelijkheden om nazorg en/of groepsgesprekken te organiseren. In 2017 wordt daarmee begonnen. Als u suggesties heeft of meer wilt weten: verliesenrouw@theehuisdeboskamp.nl.

Vol vertrouwen gaan we het komende jaar tegemoet. Een prachtig Theehuis, gemotiveerde vrijwilligers en een bestuur dat haar best doet de kosten en baten op één lijn te krijgen!

Petra de Kruijf, voorzitter Theehuis de Boskamp.


Theehuis de Boskamp wenst u een goed, gezond en hoopvol 2017 toe.


Word ook vriend!

Voor € 25,- per jaar kunt u vriend worden van Theehuis de Boskamp. Met het geld kunnen we de komende jaren zorg blijven dragen voor een sfeervolle inrichting en een goede exploitatie.

Omdat we erg graag kennis willen maken met onze vrienden hebben we de volgende actie: Als u vriend wilt worden meldt u zich aan via secretaris@theehuisdeboskamp.nl. Daarnaast maakt u € 25,- (mag ook meer) over op NL37 RABO 0172 0744 79 t.n.v. Stichting Theehuis De Boskamp Assen. U ontvangt dan twee VIP-arrangementen voor een bezoek aan het Theehuis. Theehuis de Boskamp heeft de ANBI-status (goede-doelenstatus) waardoor giften aftrekbaar kunnen zijn voor de belasting. Redenen genoeg om vriend te worden.


Openingstijden Theehuis tijdens de komende feestdagen

Op 24, 25 en 26 december is het Theehuis geopend van 13.00- 16.00 uur.

Ook tijdens de jaarwisseling 31 december en 1 januari zijn de openingstijden aangepast: van 13.00-16.00 uur.

Naast koffie/thee en warme chocolademelk met slagroom is er ook gezorgd voor kerstbrood, appelflappen en kniepertjes.

U bent van HARTE welkom!


Colofon

De deuren wagenwijd open voor de gasten op deze eerste try-out van 2013. Stichting Theehuis de Boskamp

Website: www.theehuisdeboskamp.nl
Volg ons ook op Facebook!

Contact:
Mevr. M. Komen-Huizer
Arthur van Schendellaan 16
9405 AV Assen
E-mailadres: secretaris@theehuisdeboskamp.nl

Giften zijn welkom op IBAN NL37 RABO 0172 0744 79 t.n.v. Stichting Theehuis De Boskamp Assen. De Stichting heeft de ANBI-status (goede-doelenstatus) waardoor giften aftrekbaar kunnen zijn voor de belasting.

De Stichting Theehuis De Boskamp Assen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55965059. Het RSIN (Rechtspersonen Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer) is 8519 24 992.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.